2014. július 16., szerda

Mary-Kate és Ashley Olsen

Ti szeretitek az Olsen ikreket? Én igen. Pár kis érdekesség róluk:

-Az ikrek kétévesek voltak, amikor szüleik elváltak. Később édesapjuk újraházasodott, és ők lettek volna az esküvőn a koszorúslányok, ám csak Mary-Kate ment el, Ashley otthon maradt az édesanyját vigasztalni.

-Édesanyjuk egyik barátja győzködésére vitte el az ikreket egy producerhez. Első sorozatuk a Bír-Lak volt, melyben az ikrek Michelle szerepét játszották.Hogy ne derüljön ki, hogy ikrek játsszák a szerepet, a sorozat elején Mary-Kate Ashley Olsenként jelent meg a nevük. Ám nemsokára fény derült a titokra, hogy a szerepet valójában nem egy, hanem két kislány játssza, és a közönség ezt pozitívan fogadta. A megkülönböztetésüket segítette, hogy a Bír-Lak-ban Ashley kapta az érzelmesebb, míg Mary-Kate a vagányabb részeket kapta. Később persze már nem volt szükség arra, hogy egy embert játsszanak, a filmjeikben mindig saját karaktert kaptak, s szinte az összes filmjükben együtt játszottak, kivéve Mary-Kate önálló szerepeit, például a Nancy ül a fűben sorozatban.

-Mary-Kate 2004-től a New York University egyetemen tanult pszichológiát, de tanulmányait 2005-ben megszakította,és teljes idejét Ashley-vel közös cégüknek,a Dualstar irányításának szentelte.

-Ashley a New York Egyetem másodéves hallgatója volt, ahol médiatudomány szakra járt; akkor úgy nyilatkozott, hogy nem adja fel filmes karrierjét sem: "A színészet is ugyanolyan szakma, mint bármi más.Kell hozzá tehetség, sok-sok szerencse, és rengeteg gyakorlás".Azonban Mary-Kate után pár hónappal ő is otthagyta az egyetemet.

-Hosszú tagadás után bevallotta: bulimiás. Ashley évekig tagadta problémáját, ám elege lett az állandó találgatásokból

-Közös vállalkozásaik:
-Sweet Lady Jane Cukrászda
-A Badgley Mischa Divatház reklámarcai
-Webtanácsadó: www.mary-kateandashley.com
-Dualstar Entertainment Group
-Nevükkel fémjelzett bútor-, kozmetikai és divatkollekció

Díjaik:
2005 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (New York-i bújócska)
2005 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb páros (New York-i bújócska)

3 megjegyzés:

  1. Ashley persze, hogy bulimiás màr 10 évesen is az volt! De egy rendes ruha kollekciót nem tudtak összedobni. Viszont a filmjeik jók :-)

    VálaszTörlés
  2. Én ezt még nem is tudtam, hogy már 10 évesen is az volt!

    VálaszTörlés